TIJDREIZIGERS:  ’n unieke, muzikale reis….. Nard Reijnders en Edwin Schimscheimer

Niet gehinderd door tijd en ruimte nemen de Tijdreizigers Nard Reijnders (saxen, klarinet en basklarinet) en Edwin Schimscheimer (piano), je mee naar diverse landen, steden, stijlperioden en eeuwen. Opmerkelijke gebeurtenissen, jaartallen en politieke omstandigheden zijn bepalend voor de route die wordt genomen.  

De overvolle muzikale rugzak van de twee solisten getuigt van hun ongekende ervaring: zowel Klassiek als Licht, Jazz als Theater. Met als uitgangspunt de eigen belangstelling en ervaringswereld, leggen Edwin en Nard verbanden tussen componisten, werelddelen, jaartallen en de mooiste composities. Sommige werken zullen op authentieke wijze worden uitgevoerd, terwijl andere titels een door henzelf geschreven sfeervolle bewerking krijgen.

Via het 18e eeuwse Leipzig van J.S. Bach wordt er stilgestaan bij de filmmuziek van John Williams, die de weg wijst naar het Zuid Amerika van Villa Lobos en de extroverte West Side Story van Leonard Bernstein. Van renaissance naar minimal en van Debussy naar Chick Corea en Jacques Brel. Binnen het verhaal van de Tijdreizigers zal blijken dat er vele interessante verbanden herkenbaar zijn.

Kom en ga mee, wordt medetijdreiziger en laat je meevoeren door onsterfelijke muziek van alle tijden uit alle windstreken; uitgevoerd en verhaald door twee tijdloze topmusici.

 Maandag 26 december 14.00-14.30 uur, 15.00-15.30 uur en 16.00- 16.30 uur