Reis mee naar Bethlehem

Feest van Licht, hét familie-uitje voor jong en oud. Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis blijft dit jaar dicht bij de bron: het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. Beleef de aankondiging aan Maria, ontmoet de herders, bezoek de geboortegrot en bezoek de warme tent van de Drie Koningen.

De reis door het kerstverhaal voert je langs verschillende dorpen. Bezoek als eerst het Joodse dorpje met zijn gezellige dorpsplein en neem een kijkje in het huis van Maria. Warm even op bij een vuurkorf met een beker chocolademelk. Misschien koop je hier wel een lampion waarmee je verder wandelt naar de geboortegrot. Onderweg kom je mogelijk een herder tegen en kun je hem even helpen met het tellen van de schapen. In de geboortegrot vind je een unieke kerststal die betoverend is aangekleed. Eindpunt van de reis is de  Karavanserai. Hier  hoor je het verhaal van de Drie Koningen die onderweg zijn naar Bethlehem. Voor de kinderen is er onderweg veel te ontdekken zoals dieren knuffelen, een miniatuurkermis en het kinderatelier en vooral als je verkleed gaat als herder.

Geen kerst zonder kerstmuziek.  In het binnenmuseum is er elke dag een gevarieerd programma met optredens van koren, muziekgezelschappen en kindertheater.

Kerststallen

De expositie van tientallen kerststallen in het museumpark is inmiddels ‘wereldberoemd in Nederland’. Natuurlijk ontbreken de kerststallen niet dit jaar. Je vindt ze – anders dan voorgaande jaren – niet alleen in de centrale expositieruimte, maar ook verspreid langs de wandelroute.

Kinderactiviteiten

Feest van Licht is ook een feest voor kinderen. Wil jij zelf als herder of engeltje door het park wandelen? Verkleed je dan bij de ingang van het museumpark. Verder zorgen de miniatuurkermis en het kinderatelier ervoor dat je je geen moment zult vervelen. In het hele park kom je dieren tegen: let goed op en tel ze allemaal! En ga ze tenslotte ‘in het echt knuffelen’ in de dierenknuffelruimte in Beth Juda of chillen in de Bedoeïenentent.

Koren en muziek

Feest van Licht is meer dan alleen de reis naar Bethlehem. In het binnenmuseum is er elke dag een gevarieerd programma met optredens van koren, muziekgezelschappen en kindertheater.

Kijk hier voor het dagprogramma.