Programma2019-12-10T10:11:48+00:00

Programma

Vanaf 20 december opent Museumpark Orientalis twee weken lang haar deuren voor het Feest van Licht, hét betoverende uitje voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in winterse sferen!  In het hoofdgebouw vind je bijzondere kerststallen; de Grootste Kerststal van Europa, een collectie van Kerst in Karton én een selectie kerstgroepen uit onze eigen collectie staan hier tentoongesteld. Vervolg je route door het museumpark en laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt! Neem een kijkje bij de oude ambachten in het joodse dorp, bezoek het kinderatelier en luister naar  verhalenvertellers.

Schilder in de Karavanserai mee aan een replica van Rubens, kijk en luister naar de kerstknikkerbaan en geniet van mooie optredens!

Kersttiktok – De Nederlandse kampioenschappen!

Wie wordt de allereerste Nederlands kampioen Tiktok? YouTuber Teun Peters en de Tiktokkers Mylene & Rosanne en Yke & Florence gaan dat op zondag 22 december bekend maken. Wie mee wil dingen naar de prijs kan van 1 t/m 15 december een Tiktokfilmpje insturen. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Meedoen kan door een filmpje – maximaal één per persoon, en in kerstsfeer – van maximaal 15 seconden te maken. Op zondag 22 december wordt tijdens het Feest van Licht bekend gemaakt wie volgens de jury het mooiste filmpje heeft gemaakt.

,,De jury gaat er op letten of het filmpje wel origineel is, of het leuk is om naar te kijken en het moet wel iets met de feestdagen te maken hebben”,  vinden Tiktokkers Yke en Florence, die de wedstrijd hebben bedacht. ,,De eretitel ‘beste Tiktokker van Nederland’ levert vast een heleboel extra volgers op, dus we hopen dat iedereen daarom extra zijn best gaat doen.”Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt. Via de websites van onder meer De Gelderlander en het AD mag het publiek ook meestemmen op een selectie van de ingezonden filmpjes. ,,Supergaaf dat die kranten mee willen helpen.”

Een compilatie van de beste filmpjes zal vanaf zondag 22 december gedurende het Feest van Licht in het museumpark te zien zijn. Filmpjes insturen kan tussen 1 en 15 december via whatsapp: 06-58855811 of kampioentiktok@gmail.com

Klik hier voor de voorwaarden.

Kerstknikker-
baan

Over de hele wereld bouwt hij knikkerbanen, de Nijmegenaar Jelle Bakker. Vijf jaar geleden maakte hij furore bij het Feest van Licht met een gigantische kerstknikkerbaan en inmiddels heeft hij…
…er zijn werk van gemaakt. Hij is de trotse eigenaar van Youtubekanaal Jelle’s Marble Runs, waar hij filmpjes op plaatst van de meest uiteenlopende knikkercreaties. Meer dan half miljoen mensen zijn al geabonneerd op Jelle’s Marble Runs. Dit jaar is hij terug bij het Feest van Licht, met opnieuw een kerstknikkerbaan. Geweldig om te zien, en om naar te luisteren ook.
Dagelijks in de Karavanserai.

Het record van Rubens

Meewerken aan een recordschilderij? Gedurende het Feest van Licht gaan in totaal 1.400 mensen een replica maken van het schilderij ‘De aanbidding van de wijzen’ van Rubens.

Onder auspiciën van kunstenaar Diederik Grootjans wordt dagelijks gewerkt aan dit immense kunstwerk, dat op zondag 5 januari – net voor Driekoningen – klaar moet zijn. Het wordt een recordreplica: nog nooit is er, waar ook ter wereld, met zo veel mensen aan zo’n klassieker gewerkt.

Dagelijks in de Karavanserai (behalve op 5 januari) van 13.00 tot 16.00 uur.

Het meezingkoor

Het Feest van Licht beleven en tegelijkertijd zangles krijgen en optreden? Het Meezingkoor viert op 21 & 22 december van 10.30 – 14.30 uur kerstmis tijdens Feest van Licht. Voor iedereen die plezier wil hebben!

In de naast het museumpark gelegen Piet Gerritszaal gaan de deelnemers eerst twee uurtjes oefenen en daarna gaan ze in Orientalis de kerstsfeer op vocale wijze enorm verhogen.

De deelnemers bepalen gezamenlijk het repertoire voor deze middag, door middel van een enquête. Info over de enquëte vind je hier. Het Meezingkoor is bedoeld voor iedereen die wil zingen en plezier wil hebben in het maken van muziek. Koorervaring is niet vereist. Wie wil, zingt mee. Het Meezingkoor is een initiatief van Tom Ruijfrok, die een ruime ervaring heeft als muziekdocent, pianist, dirigent en koorzanger.

Tickets voor het meezingkoor haal je hier. Tickets voor 21 december zijn al uitverkocht, maar op 22 december kun je nog meedoen! Bij de entreeprijs van €15,- (excl. administratiekosten) zijn koffie/thee, een sneetje kerstbrood, na afloop een kop soep én de hele dag toegang tot het Feest van Licht inbegrepen.