Programma2019-11-13T16:47:42+00:00

Programma

Vanaf 20 december opent Museumpark Orientalis twee weken lang haar deuren voor het Feest van Licht, hét betoverende uitje voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in winterse sferen! Laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt. In het hoofdgebouw vind je bijzondere kerststallen; de Grootste Kerststal van Europa, een collectie van Kerst in Karton én een selectie kerstgroepen uit onze eigen collectie staan hier tentoongesteld. Vervolg je route door het museumpark en laat je verrassen door alles wat je onderweg tegenkomt! Neem een kijkje bij de oude ambachten in het joodse dorp, bezoek het kinderatelier en luister naar  verhalenvertellers.

Schilde in de Karavanserai mee aan een replica van Rubens, kijk en luister naar de kerstknikkerbaan en geniet van mooie optredens!

Kersttiktok

TikTok? Menigeen zal niet weten wat het is, maar vraag het kinderen die wel eens met de mobiele telefoon in de weer zijn. De razendpopulaire filmpjesapp krijgt een prominente plek tijdens Feest van Licht…
…Doorlopend zal een compilatie te zien zijn van de mooiste tiktokfilmpjes in kerstsfeer uit heel het land.

Dagelijks in de Karavanserai.

Kerstknikkerbaan

Over de hele wereld bouwt hij knikkerbanen, de Nijmegenaar Jelle Bakker. Vijf jaar geleden maakte hij furore bij het Feest van Licht met een gigantische kerstknikkerbaan en inmiddels heeft hij…
…er zijn werk van gemaakt. Hij is de trotse eigenaar van Youtubekanaal Jelle’s Marble Runs, waar hij filmpjes op plaatst van de meest uiteenlopende knikkercreaties. Meer dan half miljoen mensen zijn al geabonneerd op Jelle’s Marble Runs. Dit jaar is hij terug bij het Feest van Licht, met opnieuw een kerstknikkerbaan. Geweldig om te zien, en om naar te luisteren ook.
Dagelijks in de Karavanserai.

Het record van Rubens

Meewerken aan een recordschilderij? Gedurende het Feest van Licht gaan in totaal 1.400 mensen een replica maken van het schilderij ‘De aanbidding van de wijzen’ van Rubens.

Onder auspiciën van kunstenaar Diederik Grootjans wordt dagelijks gewerkt aan dit immense kunstwerk, dat op zondag 5 januari – net voor Driekoningen – klaar moet zijn. Het wordt een recordreplica: nog nooit is er, waar ook ter wereld, met zo veel mensen aan zo’n klassieker gewerkt.

Dagelijks in de Karavanserai (behalve op 5 januari) van 13.00 tot 16.00 uur.

Meezingkoor

Het Feest van Licht beleven en tegelijkertijd zangles krijgen en optreden? Het Meezingkoor viert op 21 & 22 december van 10.30 – 14.30 uur kerstmis tijdens het Feest van Licht. Voor iedereen die plezier wil hebben!
In de naast het museumpark gelegen Piet Gerritszaal gaan de deelnemers eerst twee uurtjes oefenen en daarna gaan ze in Orientalis de kerstsfeer op vocale wijze enorm verhogen.

De deelnemers bepalen gezamenlijk het repertoire voor deze middag, door middel van een enquête. Info over de enquëte vind je hier. Tickets haal je hier. Het Meezingkoor is bedoeld voor iedereen die wil zingen en plezier wil hebben in het maken van muziek. Koorervaring is niet vereist. Wie wil, zingt mee. Het Meezingkoor is een initiatief van Tom Ruijfrok, die een ruime ervaring heeft als muziekdocent, pianist, dirigent en koorzanger.

Bij de entreeprijs van €15,- (excl. administratiekosten) zijn koffie/thee, een sneetje kerstbrood, na afloop een kop soep én de hele dag toegang tot het park inbegrepen.