Tijdens het feest van licht is Le Souk d’Orient, het restaurant naast de ingang van het museumpark, dagelijks geopend voor een kop koffie, lunch of borrel. Kom bij ons proeven van het Midden-Oosten. Bij Le Souk d’Orient krijgen nieuwkomers in Nederland de mogelijkheid tot opleiding, werk en inkomen.

Lunch en borrel
U kunt elke dag tijdens het feest van het licht voor €10,- per persoon komen proeven van het Midden-Oosten. Wij serveren diverse feestelijke mezze’s (hapjes) voor de lunch of borrel. Ook hebben wij heerlijke  huisgemaakte zoetigheden als baklava voor bij de koffie.

1001 Mezze-snoepwinkel
Wij hebben een speciale pop-up winkel tijdens het feest van licht. Je kan bij ons van alles vinden om mee naar huis te nemen. Geen zin om te koken ’s avonds? Neem dan een mezzebox mee! Maar we hebben ook allerlei zoetwaren en huisgemaakte Oriëntaalse snacks.

Activiteiten bij Le Souk d’Orient

Daarnaast worden er elke dag diverse activiteiten bij ons georganiseerd. Elke dag om 11.00 uur is er een kookworkshop koekjes bakken voor kinderen, hierbij leer je mammoul maken, een koekje dat in het Midden-Oosten veel gegeten wordt tijdens feestelijke gelegenheden.

  • Kinder-kookworkshop
    Tevens zijn er elke zaterdag om 14.00 uur kookworkshops speciaal voor kinderen, waarin je je eigen kerstdiner leert koken. Je komt bij ons oefenen en kan dan je ouders met kerst of oud & nieuw verrassen met bijzondere gerechtjes!
  • Kookworkshop volwassenen
    Op 9 en 23 december, organiseert Le Souk d’Orient een speciale kookworkshop voor volwassenen, waarin we je leren hoe je met kerst een heerlijk, origineel Orientaals kerstmenu op tafel zet. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met info@soukdorient.com (vooraf reserveren).