Muziekgroep De Tarantella

Muziekgroep De Tarantella maakt middeleeuwse muziek en oude folkmuziek uit Engeland, Ierland, Schotland, Nederland en Bretagne. Hierbij maken ze gebruik van diverse muziekinstrumenten die ook in die periode voorkwamen zoals: panfluit, diverse fluiten, draailier, psalter, de historische harp en de Keltische harp. Naast middeleeuwse repertoire spelen de muzikanten ook Keltische muziek en muziek uit de balkfolk scene.De muzikanten zijn Alieke Verburg en Hildegard Tummers. Beide hebben zij al vele jaren muziekervaring.

Door het brede arsenaal van instrumenten zorgen zij steeds weer voor een verassende klank. Alieke speelt de draailier, psalter, panfluit en diverse andere fluiten en de kleine tafelharp. Sinds kort heeft Alieke zich toegelegd op de bespelen van de Hongaarse citer.

Hildegard speelt de keltische harp, historische wire strung en de psalter. De wire strung is een historische harp met stalen snaren. Sinds kort heeft Hildegard zich ook toegelegd op het bespelen van de renaissance luit.

De muzikanten zijn regelmatig te horen op diverse evenementen zoals middeleeuwse markten, festivals, hanzedagen, kunstmarken en braderieën waar muziek als extra toevoeging of achtergrond gewenst is. De Tarantella richt zich vooral op de wat rustige muziekstukken en ballades, waardoor zij voor een mooi moment van rust en bezinning kunnen zorgen tijdens drukke evenementen. Maar natuurlijk mag er ook gedanst worden!

Optreden: zondag 7 janauri 2018 vanaf 11:00 uur in het Binnenmuseum.