Het Licht Labyrint

In de woestijn van Orientalis ligt een groot labyrint van stenen. Het labyrint van Orientalis heeft de vorm van een zogenaamd klassiek labyrint. Deze padvorm is oeroud en heeft iets geheimzinnigs. Ze is in zeer veel oude culturen op alle continenten teruggevonden. Niemand weet precies hoe dat mogelijk is geweest. De oudste is minstens 6000 jaar geleden gemaakt.

Een labyrint is een symbool van je levensweg. In een labyrint kun je maar één kant op lopen. Het is dus geen doolhof, integendeel. Je komt vanzelf bij het centrum. Daar blijf je even, en daarna keer je langs dezelfde weg weer terug.

Tijdens het Feest van Licht hebben we het labyrint verlicht. Dat geeft een extra dimensie aan het lopen. Want, zoals Boeddha al zei: je hoeft alleen maar jezelf tot licht te zijn. Op de foto’s hiernaast kun je zien hoe andere licht labyrinten eruit zagen. Wil je weten hoe die bij Orientalis eruit ziet? Kom dan langs.

Loop het labyrintpad in een ontspannen tred en in stilte. Blijf even wachten waar je dat wilt. Ervaar wat er te ervaren valt. Inhalen en passeren mag, het pad is breed genoeg.

Veel vrede en plezier!

Extra leuk: op sommige dagen is er een labyrint hoeder aanwezig.

Haal hier je tickets voor het Feest van Licht