Horeca2018-12-12T10:33:20+00:00

Horeca

Le Souk d’Orient

Tijdens het feest van licht is Le Souk d’Orient, het restaurant naast de ingang van het museumpark, dagelijks geopend voor een kop koffie, lunch of borrel. Kom bij ons proeven van het Midden-Oosten. Bij Le Souk d’Orient krijgen nieuwkomers in Nederland de mogelijkheid tot opleiding, werk en inkomen.

Lunch en borrel
U kunt elke dag tijdens het feest van het licht voor €10,- per persoon komen proeven van het Midden-Oosten. Wij serveren diverse feestelijke mezze’s (hapjes) voor de lunch of borrel. Ook hebben wij heerlijke  huisgemaakte zoetigheden als baklava voor bij de koffie.

1001Mezze-snoepwinkel
Wij hebben een speciale pop-up winkel tijdens het feest van licht. Je kan bij ons van alles vinden om mee naar huis te nemen. Geen zin om te koken ’s avonds? Neem dan een mezzebox mee! Maar we hebben ook allerlei zoetwaren en huisgemaakte Oriëntaalse snacks.

Le Souk-marktkraam
Op ons terras hebben wij een marktkraam waar we diverse hapjes en snacks verkopen. Verwarm jezelf met huisgemaakte chocomelk, Arabische koffie en thee, of proef een broodje kebab of saach van onze barbecue.

Joodse dorp: Café Haoma

Een oosterse Bazaar is natuurlijk geen Bazaar zonder een barretje waar je terecht kunt voor een goede kop koffie of thee. Omdat een Bazaar vaak een smeltkroes is van culturen kun je er ook terecht voor een kop warme chocolademelk, Glühwein of een muffin. Dus stap eens binnen in het kleermakershuisje in het Joodse dorp dat voor het Feest van Licht is omgedoopt tot café Haoma.
Haoma staat voor een heilige plant in de Perzische cultuur waar een godendrankje van werd getrokken.

Activiteiten bij Le Souk d’Orient

Daarnaast worden er elke dag diverse activiteiten bij ons georganiseerd. Elke dag om 11.00 uur is er een kookworkshop koekjes bakken voor kinderen, hierbij leer je mammoul maken, een koekje dat in het Midden-Oosten veel gegeten wordt tijdens feestelijke gelegenheden.
  • Kinder-kookworkshop
    Tevens zijn er elke zaterdag om 14.00 uur kookworkshops speciaal voor kinderen, waarin je je eigen kerstdiner leert koken. Je komt bij ons oefenen en kan dan je ouders met kerst of oud & nieuw verrassen met bijzondere gerechtjes!
  • Kookworkshop volwassenen
    Op 9 en 23 december, organiseert Le Souk d’Orient een speciale kookworkshop voor volwassenen, waarin we je leren hoe je met kerst een heerlijk, origineel Orientaals kerstmenu op tafel zet. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met info@soukdorient.com (vooraf reserveren).

Romeinse Herberg

Uiteraard kunt u ook tijdens Feest van Licht in de Romeinse Herberg terecht. De herberg is elke dag open een lunch, diner of om een drankje te drinken. De herberg sluit pas wanneer de gasten klaar zijn met eten, u hoeft zich voor een diner dus niet te haasten om binnen openingstijden van het Feest van Licht weg te zijn. 

Er is een speciaal kerstmenu opgesteld met Romeinse gerechten, maar ook traditionele Hollandse gerechten, voor ieder wat wils dus! Op 1e kerstdag kunt u ook komen brunchen, voor meer informatie hierover neem contact op met info@romeinseherberg.nl.