Grootste kerststal van Europa2018-12-10T12:04:22+00:00

Grootste Kerststal van Europa voor het laatst te zien bij Museumpark Orientalis


Tijdens Feest van Licht (21 december 2018 t/m 6 januari 2019) en op 8 & 9 en 15 & 16 december is de grootste Kerststal van Europa voor het allerlaatst te bewonderen in Museumpark Orientalis vlakbij Nijmegen! Roel den Dulk en Fred van der Zwet zijn al vanaf 1999 bezig met het uitbouwen van hun Kerstdiorama. Wat ooit begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een groot succes waar jaarlijks vele bezoekers op af komen. De omvang is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1800 mens- en dierfiguren, waaronder 600 mensen, 240 schapen en 40 engelen. Deze winter is het uw laatste kans om dit unieke diorama te aanschouwen Bekijk hier een sneak preview van de Grootste Kerststal van Europa!

In het hoofdgebouw is er naast de grootste Kerststal van Europa ook een expositie rondom het thema ‘winter’ vanuit de kerststallencollecties van Orientalis. Op 8 en 9 en 15 en 16 december kunt u kaartjes kopen bij de kassa.  Vanaf 21 december bent u van harte welkom bij Feest van Licht, waar u ook de Kerststal kunt bekijken!

21 december 2018 t/m 6 januari 2019

Oude volkswijsheden

De beeldjes in het diorama komen uit veel verschillende landen en zijn gemaakt van verschillende materialen. Door hun formaat (schaal 1:11) en hun levensechte niet karikaturale uitstraling, passen ze prachtig bij elkaar. Ook zijn er in het diorama, naast alle elementen uit het kerstverhaal, veel verrassende volkswijsheden, oude dieren- en plantensymbolieken verwerkt.

Reusachtige kijkdoos

De kerststal van maar liefst honderd vierkante meter is een reusachtige verrassende kijkdoos, waar vanuit alle kanten in gekeken kan worden. Door de verschillende dorpjes, de waterval en de levendige setting komt het tafereel echt tot leven. Op elke plek is weer wat nieuws te ontdekken. Bezoekers zullen langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn waar de drie koningen lopen.

Voor meer informatie over de kerststal kijk op http://www.kerstdiorama.nl

KOOP NU UW TICKETS!

Laat deze kans niet liggen en kom kijken!